Sommarnyhet på box - rosé från CHILL OUT.

Nu lanseras CHILL OUT Shiraz Rosé Californias nya årgång 2020 i samma unika stil men med en lite ljusare rosa färg och en lägre sockerhalt.

CHILL OUT rosé på box

Nu finns CHILL OUT Shiraz Rosé Californias nya årgång 2020 på Systembolaget. Sommarens rosényhet från CHILL OUT har samma unika stil som föregångaren men en något ljusare rosa färg och en lägre sockerhalt.

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Druvor från soliga Kalifornien

Druvorna kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien där det råder ett varmt medelhavsklimat och där druvorna trivs extra bra. Efter skörden krossas druvorna och skalen får macerera i musten vilket ger vinet dess vackert rosa färg och dess fruktiga smak.

För att bevara den fräscha fruktigheten jäser vinet på rostfria ståltankar innan det tappas. Vinet fraktas därpå till Finland för att tappas på en ny klimatsmart och återvinningsbar Bag-in-box.

Matcha vinet med mat

Rosé dricks gärna på sommarhalvåret och då främst som sällskapsvin. Men vinet är också utmärkt att avnjuta tillsammans med en god måltid. Vi rekommenderar följande maträtter till CHILL OUT Shiraz Rosé.

  • Lättare rätter med ljust kött

  • Sallader

  • Grillad fisk

  • Plockmat som till exempel melon & serranoskinka

CHILL OUT Shiraz Rosé är veganvänligt.

CHILL OUT Shiraz Rosé California

224,00 kr


CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet bjuder på angenäma smaker av hallon, persika, körsbär och blodapelsin.