Vinprovning online: Rött vin från Dourodalen.

Vi provar det röda prestigevinet Vinha da Francisca från portugisiska Quinta Vale D. Maria. Provningen äger rum den 2/6 2021. Anmäl dig här. Välkommen!

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

Onsdagen den 2 juni 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Den vackra Dourodalen i Portugal är mest känd för sina portviner, men på senare år har de även fått stor uppmärksamhet för sina röda viner. Under den här digitala provningen kommer vi testa det röda prestigevinet Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

Missade du provningstillfället? Se hela provningen här >>

Vi kommer att prova ett mycket högklassigt vin från Quinta Vale D. Maria som är ligger i hjärtat av portugisiska Dourodalen, längs bifloden Torto. Vinegendomen är en del av de beryktade Douro Boys som tillsammans marknadsför och kommunicerar områdets kvalitet och potential för röda och vita viner.

De övriga medlemmarna är Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto, och Quinta do Vale Meão. Det är ingen tvekan om att dessa fem egendomar producerar några av Portugals absolut bästa och spännande viner.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. Eftersom det är ett vin i en högre prisklass provar vi bara ett vin vid detta tillfälle.

Anmäl dig till provningen >>

Provningen äger rum 2 juni 2021 kl. 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Laga gärna en kraftig kötträtt att avnjuta tillsammans med vinet efter provningen. Vi rekommenderar denna vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.

Vi kommer prova följande vin:

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

639,00 kr


Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca är ett häftigt vin som verkligen visar Dourodalens potential när det kommer till röda viner. Vinet har en nyanserad och intensiv doft och i den långa smaken finner du både mörka frukter, kryddor, örter och kakao.