Asiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili

Asiatisk fiskgryta med citrongräs, ingefära och chili.

Veckans fredagsmys är en silkeslen och krämig asiatisk fiskgryta, full med härliga smaker från citrongräs, ingefära, chili och fisksås.
Asiatisk fiskgryta
Rating
4 portioner
30 min

Asiatisk fiskgryta

1 citrongräs
10 cm purjolök
1 röd chili av valfri styrka
sesamolja
2 msk finriven ingefära
2 msk fisksås
400 ml extra krämig kokosmjölk
2 dl vatten
1 umami-buljongtärning
600 g fisk (torsk och lax)
1 lime
ev. salt
1. Finhacka  citrongräs, purjolök och chili. Fräs på medelvärme i lite sesamolja.
2. Tillsätt ingefära och rör om ordentligt. Ha i fisksås, kokosmjölk, vatten och buljongtärning.
3. Skär fisken i kuber och lägg i. Låt sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt.
4. Pressa i saften från en lime och smaka av med salt. Servera direkt.
5. Låt fredagsmyset börja!
Systembolagsnummer: 22257 99 kr

Till min fiskgryta passar ett glas Gustave Lorentz Riesling Reserve fint. Ett ungdomligt vin med doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager