Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing.
Dressingen i receptet passar perfekt att ringla över sallader eller varför inte att doppa fräscha små sommarrullar i? Sött, salt och lite surt, allt på en och samma gång och smaklökarna dansar samba i munnen. Underbart! I min asiatiska kycklingsallad valde jag att använda mig av kyckling, men vill man göra det helt vegetariskt skulle jag rekommendera att steka tofu och ha till.

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing
Två vintips till asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing
Till denna härliga asiatiska kycklingsallad passar ett vin med fruktsötma som balanseras väl av en fräsch syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Dessutom förpackat i en klimatsmart tetra.
I en högre priskategori hittar du här ett passande vin till asiatiska rätter. Aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.