Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing.

Efter en lång vinter med grytor och soppor (som jag älskar!) kan jag ibland bli lite sugen på något fräschare och lättare. Även om snön yr utanför fönstret och det enda vettiga vore att äta varm mat, så kan jag inte låta bli att laga sådana här enklare middagar ibland. Dessutom har jag gått och blivit lite kär i jordnötsdressingen ni hittar i det här receptet på min asiatiska kycklingsallad.

Dressingen i receptet passar perfekt att ringla över sallader eller varför inte att doppa fräscha små sommarrullar i? Sött, salt och lite surt, allt på en och samma gång och smaklökarna dansar samba i munnen. Underbart! I min asiatiska kycklingsallad valde jag att använda mig av kyckling, men vill man göra det helt vegetariskt skulle jag rekommendera att steka tofu och ha till.
Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing
Rating
4 portioner
25 min

Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing

400 g kycklingfilé
Tamarisoja
4 msk jordnötssmör
2 msk olivolja
2 msk honung
1 1/2 msk vinäger
1 msk tamarisoja
saft från 1 lime
chiliflakes
svartpeppar
1 msk finriven ingefära
2 portioner rött ris
vitkål
rödkål
gurka
morötter
sojabönor
babyspenat
koriander
jordnötter
svarta sesamfrön
1. Bryn kycklingfiléerna i lite olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par deciliter vatten och låt dem koka klart i vattnet.
2. När köttsaften är helt genomskinlig, ta av kycklingen från spisen och låt svalna helt. Dela den sedan i bitar och ringla tamarisoja över. Ställ åt sidan.
3. Blanda samman alla ingredienser till jordnötssåsen. Är jordnötssmöret för hårt brukar jag köra det några sekunder i micron. Då mjuknar det.
4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
5. Strimla röd- och vitkål fint. Hyvla gurka och morötter med en potatisskalare eller mandolin i tunna skivor.
6. Lägg upp spenat, kål, gurka, morötter, ris, bönor och kyckling på en tallrik. Toppa med koriander, jordnötter och jordnötssåsen. Avsluta med att strö lite sesamfrön över.
7. Häll upp ett glas vin till och låt fredagsmyset börja!

Två vintips till asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing

Systembolagsnummer: 6259 69,00 kr

Till denna härliga asiatiska kycklingsallad passar ett vin med fruktsötma som balanseras väl av en fräsch syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Dessutom förpackat i en klimatsmart tetra.

Systembolagsnummer: 5244 109,00 kr

I en högre priskategori hittar du här ett passande vin till asiatiska rätter. Aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.

Systembolagsnummer: 2053 79,00 kr

CHILL OUT Chardonnay South Africa har fruktig doft med inslag av päron, persika, fat och smörkola.Fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt, citrus. Vinet har en lätt fet textur som passar utmärkt till kyckling.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager