Bellini – den klassiska proseccodrinken

Bellini – den klassiska proseccodrinken.

Bellini är en av Italiens mest kända cocktails och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). Drinken uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen: Harry's Bar i Venedig. Samme man "uppfann" även Carpaccion (rått tunnt skivat kött). Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet "Bellini".

I originalreceptet ska persikopurén göras på vita persikor. Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig persikojuice. Ett alternativ är att köpa en burk konserverade persikor som du kör länge i en mixer, eller att köpa en barnmatsburk med persikopuré.

Väljer du att göra purén från grunden köper du persikor som du kärnar ur och skär i mindre bitar som du sen mixar till en slät puré. Sila sedan purén genom en nätsil och tillsätt 20 gram socker per 100 gram puré. Rör tills sockret löst upp sig.
Bellini
Rating
1 drink
5 min

Bellini

3 cl persikopuré eller persikojuice
12 cl Prosecco
1. Häll persikopurén i ett champagneglas.
2. Fyll på hälften av Proseccon.
3. Rör om försiktigt.
4. Toppa sen med resten av bubblet.
Systembolagsnummer: 79363 89,00 kr

En mycket trevlig Prosecco men en lite lättare och mjukare mousse. Smaken är härligt fruktig och för tankarna till sommaren.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager