Bitters, som Fernet och Underberg, är smaksatta med örter och smaken kännetecknas av en bitter, eller bittersöt smak. Många välkända produkter har en gång skapats för att användas som läkemedel, men används idag som digestif eller i drinkar.
Gammel Dansk är den storsäljande danska bittern med ett recept innehållandes hela 29 örter, kryddor och blommor från hela världen. Nu fyller den 60 år och får sin första designuppdatering.
Läs merFrån farfars favorit till poppis hos rockers och barpersonal. Örjan Westerlund berättar allt du behöver veta om malörtskryddad bittersprit, vermouth och deras historia och användning.
Läs merHär får du reda på varför pepparmintslikören Brancamenta från Fernet har den legendariska operasångerskan Maria Callas att tacka för sin uppkomst.
Läs merVad är Underberg? Hur länge håller den? Och hur dricker man den egentligen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna om Underberg.
Läs merVi tar hissen upp till fjortonde våningen i Studiohuset i Malmö. På agendan står Kasai in the Sky och asiatisk mat samt härliga cocktails i en takbar med panoramavy över Malmö och Öresund.
Läs merCarpano Botanic Bitter är en klassisk cocktailbas i modern tappning. Det är röd bitter av hög kvalitet som passar bra i aperitivon.
Läs merTro inte att du någonsin får reda på Underbergs hemliga recept. Då måste du gifta dig med den äldsta arvingen och se till att vara gift i minst 25 år!
Läs merBartendern Tina Shine blev invigd i l'apéron under sin tid på Ibiza. Hon berättar om varför det är så mycket större än en drink.
Läs mer