Bloody Mary.

Hedda Bruce bjuder på ett Bloody Mary-recept och tipsar om en hemlagad kryddmix som gör det enkelt att blanda din cocktail när det vankas brunch.

Bloody Mary
Koskenkorva Vodka, 700ml

Koskenkorva Vodka, 700ml

Finland

Systembolaget nr:

53

239,00 kr


O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

42

299,00 kr


Bloody Mary är känd för att vara rätt komplicerad att göra då den har så många komponenter. Det vi bartenders gör är att sammanställa de flesta av dem i en butelj som vi sätter etiketten Spice Mix på (alternativt Bloody Mary Mix eller något liknande). Detta för att effektivisera arbetet och garantera en konsekvent smakbild. Därför föreslår Hedda att även ni där hemma blandar ihop en mix som kan ställas i kylen och tas fram när det är dags för brunch och Bloody Mary.

Spice Mix (till 10 drinkar)

Ingredienser

  • 0,2 tsk dijonsenap

  • riven pepparrot

  • 1 cl röd tabasco

  • 2 cl balsamicovinäger

  • 6 cl Worchestershiresauce

  • 0,2 tsk sellerisalt

  • 0,3 tsk salt

  • 0,2 tsk peppar

Gör så här

    1. Rör ihop alla ingredienser.

    2. Låt stå i en timme och sila sedan av i en flaska.

    3. Förvara i kylskåpet.

Bloody Mary (1 drink)

Ingredienser

  • 1 cl Spice Mix

  • 3 cl Koskenkorva Vodka

  • 1 cl O.P. Anderson Original

  • 1 cl manzanilla sherry

  • 14 cl färskpressad tomatjuice

Gör så här

    1. Rör ingredienserna i ett rörglas och sila upp i ett rocks- eller high ball-glas taget direkt ur frysen.

    2. Servera med valfria grönsaker som garnityr.

I Heddas Bloody Mary:

Koskenkorva Vodka, 700ml

239,00 kr


Koskenkorva vodka är baserad på två ingredienser av högsta kvalitet: finskt, lokalodlat korn & rent vatten. En given ingrediens i Bloody Mary.

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


En skvätt O.P. Anderson Original i din Bloody Mary ger den en hint av kummin och inslag av anis och fänkål.