Bloody Mary på bartenderns vis.
Bartendern Hedda Bruce delar med sig av brunchtips i corona-tider och så bjuder vi på lite kuriosa om denna mytomspunna cocktail.
Läs mer »Hedda Bruce bjuder på ett Bloody Mary-recept och tipsar om en hemlagad kryddmix som gör det enkelt att blanda din cocktail när det vankas brunch.
Bloody Mary är känd för att vara rätt komplicerad att göra då den har så många komponenter. Det vi bartenders gör är att sammanställa de flesta av dem i en butelj som vi sätter etiketten Spice Mix på (alternativt Bloody Mary Mix eller något liknande). Detta för att effektivisera arbetet och garantera en konsekvent smakbild. Därför föreslår Hedda att även ni där hemma blandar ihop en mix som kan ställas i kylen och tas fram när det är dags för brunch och Bloody Mary.
0,2 tsk dijonsenap
riven pepparrot
1 cl röd tabasco
2 cl balsamicovinäger
6 cl Worchestershiresauce
0,2 tsk sellerisalt
0,3 tsk salt
0,2 tsk peppar
Rör ihop alla ingredienser.
Låt stå i en timme och sila sedan av i en flaska.
Förvara i kylskåpet.
1 cl Spice Mix
3 cl Koskenkorva Vodka
1 cl O.P. Anderson Original
1 cl manzanilla sherry
14 cl färskpressad tomatjuice
Rör ingredienserna i ett rörglas och sila upp i ett rocks- eller high ball-glas taget direkt ur frysen.
Servera med valfria grönsaker som garnityr.
239,00 kr
Koskenkorva vodka är baserad på två ingredienser av högsta kvalitet: finskt, lokalodlat korn & rent vatten. En given ingrediens i Bloody Mary.
299,00 kr
En skvätt O.P. Anderson Original i din Bloody Mary ger den en hint av kummin och inslag av anis och fänkål.
Bartendern Hedda Bruce delar med sig av brunchtips i corona-tider och så bjuder vi på lite kuriosa om denna mytomspunna cocktail.
Läs mer »Huevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Läs mer »Bellini är en av Italiens mest kända cocktails och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig persikojuice.
Läs mer »Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »Koskenkorva har en lång historia som började på 1930-talet och har sedan dess nått stora framgångar med sitt breda sortiment.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »