Blossa Glögg Saffran & Apelsin är en röd glögg som verkligen omfamnar julen. Saffran är en av våra mest exklusiva och populära kryddor, där vi i Sverige har en lång tradition av att framförallt använda i julbakning. Det gör oss unika i världen och dessutom till en stor importör. Även apelsiner är populära runt jul, inte minst för att det är då de är i säsong. I den röda glöggen ger saffran en varm rund smak och apelsinen bidrar med fräschör från dess zest.
Blossa Glögg Saffran & Apelsin finns både med 10 procent alkohol och som alkoholfri. Bäst serverar du den varm, som klassisk rödvinsglögg. Som tilltugg kan du med fördel servera en bit ost och apelsinmarmelad.
Har du testat varm GT någon gång? Inte? Då är det verkligen dags. Här kommer allas favoritdrink i värmande variant med nyheten Blossa Saffran & Apelsin vinglögg.
Ingredienser
3 cl Blossa Saffran & Apelsin Vinglögg
2 cl Hernö Old Tom gin
100 ml Thomas Henry Tonic Water
vispgrädde
0,5 apelsin
Gör så här
1. Riv apelsinzest. Vispa vispgrädde luftigt och rör ned majoriteten av zesten.
2. Värm på Blossa Saffran & Apelsin Vinglögg och Thomas Henry Tonic Water i en kastrull på spisen. Häll upp i ett glas.
3. Fyll på med Hernö Old Tom gin.
4. Toppa med apelsingrädden och toppa med det sista apelsinskalet. Färdig att servera!