Bowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.

Bowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.

Panerad vit fisk kan vara fiskpinnar. Men panerad fisk kan faktiskt vara så mycket mer än det. Som här i min bowl, där den pankopanerade fisken även fått sällskap av panerade räkor, en underbart syrlig örtvinägrett och en färgsprakande kålsallad. Om du är en av dem som inte gillar koriander så kan du bara byta ut den mot bladpersilja. Det passar också fint i denna bowl!
Bowl med pankopanerad fisk och räkor koriandersallad och örtvinägrett
Rating
4 portioner
30 min

Pankopanerad fisk

500 g fast vit fisk (gärna torskrygg eller liknande)
ca 250 g stora, skalade räkor
1 ägg
Salt och svartpeppar
2 dl pankoströbröd
Neutral olja att steka i
1. Torka fisken helt torr med hushållspapper och skär den i bitar.
2. Torka räkorna helt torra.
3. Vispa upp ägg och krydda med salt och peppar. Vänd först fisk och räkor i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.
4. Hetta upp en stekpanna och häll i rikligt med olja. Stek den pankopanerade fisken och räkorna i omgångar tills de är gyllene runt om. Låt rinna av på ett hushållspapper.

Koriandersallad

ca 500 g rödkål
1 kruka koriander
1/2 dl olivolja
Saft från 1 lime
Salt
1. Strimla rödkålen fint.
2. Finhacka koriander.
3. Blanda ihop kålen och korianderna med olja, lime och salt.

Örtvinägrett

1 dl blandade, färska örter (bladpersilja, basilika, koriander m.m.)
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
salt
2 dl olivolja
1. Mixa ihop färska örter, vitlök, vinäger, salt och olja till en slät vinägrett.

Till servering av bowlen

4 port kokt quinoa
1. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
2. Montera ihop din bowl genom att lägga i en portion kokt quinoa i botten, sedan kålsallad och sist pankopanerad fisk och räkor. Toppa din bowl med vinägretten.
Systembolagsnummer: 78440 79 kr

En perfekt bowl att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med! Till min bowl med pankopanerad fisk passar ett glas Pata Negra Cava Organic, ett mousserande vin med torr och frisk smak med inslag av äpple, citrus och bröd.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager