Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.

Cacio e pepe är en riktig klassiker i det italienska köket. Trots få ingredienser blir det här en pastarätt du sent kommer glömma. Se till att använda en ost som har god kvalité och massor av smak! Se även till att använda riktigt hett pastavatten till såsen, det gör att osten smälter fint och ger en krämig och god sås som pastan absorberar.

/ Linnéa
Cacio e pepe i en tallrik dukat på ett bord
Rating
4
30 min
400 g pasta
25 g smör
2 tsk nymald svartpeppar
160 g riven parmesan eller pecorino
salt & svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det är cirka 2 minuter kvar av koktiden, häll av pastavattnet men spar ca 3 dl vatten.
2. Smält smöret i en stekpanna. Ha i svartpepparn och låt pepparn värmas cirka 2 minuter
3. Tag av från värmen. Häll på 1 dl hett pastavatten.
4. Rör i nästan all riven ost och blanda till en krämig sås.
5. Tillsätt spagettin och späd eventuellt med mer pastavatten.
6. Smaka av med salt och peppar, toppa pastan med resterande mängd riven ost.

Vintips till Cacio e pepe: 

Systembolagsnummer: 2069 199,00 kr

Till den här pastarätten rekommenderar vi Drostdy-Hofs Chenin Blanc som  har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. 

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager