Somrig och fräsch caesarsallad med räkor och ägg

Caesarsallad med räkor.

Caesarsallad är en vanlig sallad i det amerikanska köket och skapades på 1920-talet i Tijuana i Mexiko. Förmodligen var det den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini som skapade caesarsalladen på USA:s nationaldag den 4 juli 1924. Efter en hektisk dag med mycket gäster höll maten på att ta slut och Caesar fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar. Dagens caesarsallad har dock utökats med en hel del ingredienser, t.ex. sardeller och senap.

Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Ofta serveras den med kyckling och bacon men här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg. En sallad fylld med så många härliga smaker!
Caesarsallad med räkor
Rating
4 portioner
20 min

Caesardressing

2 dl kall rapsolja
1 kallt ägg
2 tsk dijonsenap
4 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesanost av bra kvalitet
Salt
Svartpeppar
1. Lägg alla ingredienser utom parmesanen i en hög behållare och mixa allt med en stavmixer tills det har gått ihop.
2. Lägg i den rivna parmesanen och kör ytterligare några varv med stavmixern.
3. Späd eventuellt med lite vatten för att få en lite lösare dressing.
4. Salta och peppra efter smak och tycke.

Caesarsallad

2 huvud romansallad
12 st körsbärstomater
4 ägg
600 g räkor med skal
4 jättetunna skivor lantbröd eller liknande
1 dl riven parmesan
1. Koka äggen hårdkokta.
2. Stek de riktigt tunna brödskivorna i lite olja tills de fått bra med yta. Låt svalna.
3. Bryt romansalladen i mindre bitar och lägg i en stor skål.
4. Dela körsbärstomaterna och lägg i (spara några till dekoration).
5. Skala räkorna och lägg i salladsskålen (spara några till dekoration).
6. Häll på dressingen över salladen och rör runt.
7. Dela äggen och lägg på salladen tillsammans med resterande körsbärstomater och räkor.
8. Strö till sist riven parmesan och lägg de tunna brödskivorna över din caesarsallad.

Vintips till caesarsallad:

Systembolagsnummer: 73891 129,00 kr

Ett somrigt och härligt rosévin med blommiga inslag av nektarin och grapefrukt. Det gör sig fint tillsammans med en caesarsallad!

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager