Linnéas tapas till cavan!
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!
Idag dukar jag upp med en spanskinspirerad ost- och charkbricka. Jag serverar den gärna som tilltugg innan maten. När man är sådär småhungrig och sugen på något gott! Perfekt att njuta av till ett glas bubbel medan man fixar det sista med maten.
Jag gick loss i charken och inhandlade tunna, tunna skivor chorizo pamplona, chorizo vela, salchichon, jamon serrano och lomo. Det finns så många härliga sorters salami och lufttorkad skinka från Spanien att upptäcka. Sen är många skivor manchego ett måste på min ost- och charkbricka. Oavsett om den är spanskinspirerad eller inte!Men det absolut godaste på denna bricka är pan con tomate, vilket är en traditionell rätt från bland annat Katalonien. Men jag har såklart gjort min egna variant här. /Linnéa
150 g manchego
ca 300 g chark (på bilden ser du Fuet, Chorizo de Pamplona, Chorizo Vela, Salchichon, Jamon Serrano och Lomo)
jordgubbar
honung
honungsmelon
kex
kapris
cheddarost
Lägg upp ost och chark på ett fint fat och servera. Det behöver inte vara svårare än så!
4 skivor vitt bröd
olivolja
100 g småtomater
balsamico
2 msk kapris
basilika
Dela varje brödskiva och ringla över lite olja. Dela tomaterna och fördela över brödskivorna.
Rosta i 175°C i cirka 15 minuter eller tills brödet börjar få färg och tomaterna mjuknar.
Finhacka basilika och kapris och strö över de varma bröden.
150 g jordgubbar
2 msk vatten
1 1/2 dl syltsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Lägg jordgubbar och vatten i en kastrull. Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter eller tills de mjuknat helt.
Tillsätt socker och vanilj och fortsätt koka utan lock i cirka 7 minuter.
Häll upp på väl rengjord burk. Förvara svalt.
87,00 kr
Den här cavan passar utmärkt till charkbrickan. Pata Negra Cava Brut har en torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »Med sin uppfriskande karaktär och angenäma alkoholhalt passar sangrian utmärkt till stundande picknickar i det gröna.
Läs mer »De spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs mer »Vad passar väl bättre till spansk cava än småplock från Spanien? Här får du fem enkla tapasrecept och tips på cava som passar till.
Läs mer »