Cheesecake med rabarber och syltad ingefära.

Ett härligt och somrigt recept på cheesecake med rabarber och syltad ingefära som passar perfekt för våren och sommarens alla middagar. 

Rabarbercheesecake
logo

6

logo

1 h 30 min

Rabarber är en favorit hos många och något som går att använda på flera sätt än i bara rabarberpaj. Här får du receptet på en rabarbercheesecake med syltad ingefära som passar utmärkt att servera på olika bjudningar i vår och sommar. Recept ut boken Rabarber av Ingar Nilsson.

Ingredienser

  • 175 g digestivekex

  • 50 g smält smör

  • ½ tsk malen ingefära

  • 450 g rabarber

  • 4 bitar syltad ingefära

  • ½ dl strösocker

  • 3 msk vatten

  • 2 ägg

  • 225 g philadelphiaost

  • 1 ½ dl naturell yoghurt

  • ¾ dl muscovadosocker

  • knappt ½ dl vetemjöl

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör och malen ingefära. Rör om ordentligt.

    3. Smöra en form med löstagbar botten, ca 23 centimeter i diameter, och häll i smulorna. Tryck ut tillen jämn botten.

    4. Skiva rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull. Finhacka den syltade ingefäran. Lägg ner den i kastrullen och tillsätt socker och vatten.

    5. Sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat. Häll av rabarbern om det är mycket vätska. Lägg rabarbern i formen.

    6. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda philadelphiaost med yoghurt, äggulor, muscovadosocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i philadelphiablandningen

    7. Häll den över rabarbern och grädda i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.

Garnering:

Ingredienser

  • 100 g philadelphiaost

  • 2 msk florsocker

  • syltad ingefära

Gör så här

    1. Rör ut sockret i philadelphiaosten och bred över kakan

    2. Strö över hackad syltad ingefära.

Recept: Ingar Nilsson

rabarberpaj

Rabarberpaj.


Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass. 

Läs mer »