Cheesecake med rabarber och syltad ingefära.

Rabarber är en favorit hos många och något som går att använda på flera sätt än i bara rabarberpaj. Här får du receptet på en rabarbercheesecake med syltad ingefära som passar utmärkt att servera på olika bjudningar i vår och sommar. Recept ut boken Rabarber av Ingar Nilsson.
Rabarbercheesecake
Rating
6
1h 30min
175 g digestivekex
50 g smält smör
½ tsk malen ingefära
450 g rabarber
4 bitar syltad ingefära
½ dl strösocker
3 msk vatten
2 ägg
225 g philadelphiaost
1 ½ dl naturell yoghurt
¾ dl muscovadosocker
knappt ½ dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör och malen ingefära. Rör om ordentligt.
3. Smöra en form med löstagbar botten, ca 23 centimeter i diameter, och häll i smulorna. Tryck ut till
en jämn botten.
4. Skiva rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull. Finhacka den syltade ingefäran. Lägg ner den i kastrullen och tillsätt socker och vatten.
5. Sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat. Häll av rabarbern om det är mycket vätska. Lägg rabarbern i formen.
6. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda philadelphiaost med yoghurt, äggulor, muscovadosocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i philadelphiablandningen
7. Häll den över rabarbern och grädda i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.

Garnering:

100 g philadelphiaost
2 msk florsocker
syltad ingefära
1. Rör ut sockret i philadelphiaosten och bred över kakan
2. Strö över hackad syltad ingefära.
Mer om rabarber:

Burning Storm är en rosaskimrande och elegant drink som görs med Koskenkorva Rhubarb, mörk rom och ginger beer. Toppa med lime.

Läs mer

En rosaskimrande, läskande drink toppad med skummad äggvita. Gjord på Koskenkorva Rhubarb, en ny likör med färska rabarber och granatäpple. 

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager