Chèvre chaud.

Chèvre chaud är en klassisk fransk rätt som består av gratinerad getost på bröd. Till chèvre passar något sött perfekt. Här har jag tagit pumpa som blir väldigt söt i smaken när den ugnsbakas. En fantastisk kombination!
Chèvre chaud i plåt med sallad
Rating
4
40 min

Rotfrukterna:

500 g butternutpumpa
200 g polkabetor
2 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1. Skala pumpa och betor. Lägg ut på en ugnsfast plåt. Ringla över olja och salt.
2. Ugnsbaka i 225°C i cirka 20 minuter.

Chèvre Chaud:

200 g chèvre
surdegsbröd
1 dl valnötter
200 g blandad bladsallad
4 msk olivolja
4 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
ett par nypa flingsalt
1. Medan rotfrukterna ugnbakas så kan du skära surdegsbrödet och osten i skivor.
2. Tag ut plåten ur ugnen. Placera ut brödskivorna med osten på.
3. Gratinera i cirka 8 minuter eller tills osten blivit mjuk och krämig. Se upp så osten inte bränns vid.
4. Blanda samman olja, honung, vinäger och salt.
5. Strö valnötter och sallad runt om de gratinerade smörgåsarna. Ringla dressingen över osten. Servera direkt.

Vintips till Chèvre Chaud:

Systembolagsnummer: 2746 129,00 kr

Det här vinet passar fint till chèvre chaud med sin torra, friska och fruktiga smak med fina toner av krusbär, färska örter, melon, citron och persika.

Fler goda recept:

Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager