Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula.

En av mina absoluta favoritdesserter är tiramisu! Här har jag gjort en förenklad variant som blev extra somrig genom att jag adderade ett lager skivade jordgubbar. Så gott! Gör din tiramisu i en form, eller som jag gjort här i portioner.
Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula
Rating
4
30 min
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
100 g choklad
1 förp savoiardikex
1 1/2 dl kallt kaffe
1 L jordgubbar
1. Vispa grädde, mascarpone, vanilj och florsocker krämigt.
2. Riv chokladen och blanda i den, spar lite till dekoration.
3. Häll en klick av mascarponekrämen i en form.
4. Innan du börjar toppa kexen i kaffet kan det vara bra att planera hur du ska lägga kexen i formen. Häll upp kaffe och Amarula på ett fat. Doppa den sockrade delen av kexen (alltså inte hela kexet) några sekunder i kaffet. Lägg ut kexen i formen, sockersidan ner.
5. Bred ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret. Dela jordgubbarna i tunna skivor och lägg över mascarponekrämen. Spar några jordgubbar till dekoration.
6. Doppa sedan ytterligare kex och lägg på. Bred eller spritsa sedan ut ett sista lager mascarponekräm.
7. Ställ kallt i minst en timme. Strö över riven choklad och dekorera med färska jordgubbar.
Systembolagsnummer: 677 115,00 kr

Amarula Cream har en krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar eller som avec till kaffet.

Fler midsommarrecept
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager