Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula.

En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.

Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula
Amarula Cream, 350 ml

Amarula Cream, 350 ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

67702

129,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

En av mina absoluta favoritdesserter är tiramisu! Här har jag gjort en förenklad variant som blev extra somrig genom att jag adderade ett lager skivade jordgubbar. Så gott! Gör din tiramisu i en form, eller som jag gjort här i portioner.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde

  • 250 g mascarpone

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 1/2 dl florsocker

  • 100 g choklad

  • 1 förp savoiardikex

  • 1 1/2 dl kallt kaffe

  • 3 msk Amarula Cream

  • 1 L jordgubbar

Gör så här

    1. Vispa grädde, mascarpone, vanilj och florsocker krämigt.

    2. Riv chokladen och blanda i den, spar lite till dekoration.

    3. Häll en klick av mascarponekrämen i en form.

    4. Innan du börjar toppa kexen i kaffet kan det vara bra att planera hur du ska lägga kexen i formen. Häll upp kaffe och Amarula på ett fat. Doppa den sockrade delen av kexen (alltså inte hela kexet) några sekunder i kaffet. Lägg ut kexen i formen, sockersidan ner.

    5. Bred ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret. Dela jordgubbarna i tunna skivor och lägg över mascarponekrämen. Spar några jordgubbar till dekoration.

    6. Doppa sedan ytterligare kex och lägg på. Bred eller spritsa sedan ut ett sista lager mascarponekräm.

    7. Ställ kallt i minst en timme. Strö över riven choklad och dekorera med färska jordgubbar.

Amarula Cream, 350 ml

129,00 kr


Amarula Cream har en krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar eller som avec till kaffet.

Recept: Linnéa Seidel

Amarula

Amarula


Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Läs mer »