Cioccolate Fondente - äkta italiensk chokladglass.

Det fantastiska receptet på äkta italiensk glass kommer från Hanna och Angelo Scarfòs bok "Gelato" och såhär skriver de om detta recept:
"När ett recept innehåller kakao ser vi alltid till att värma upp vätska och kakao till en temperatur på 90 grader eller mer. Det gör att alla aromer i kakaon frigörs och ger mer smak åt gelaton. Choklad däremot kan vara käslig för värme och tillsätts först efter upphettning."
(Observera att det krävs en glassmaskin för det här receptet!)
Italiensk glass Cioccolate Fondente
Rating
500 gram

Cioccolate Fondente

270 g standardmjölk
30 g vispgrädde
67 g choklad, 70 %
3 g kakaopulver, 22-24 %
48 g äggula (1 äggula = ca 18 g)
67 g rårörsocker
17 kokossirap
3/4 krm salt
3/4 gelatinblad
1. Finhacka chokladen och ställ åt sidan i en skål.
2. Lägg gelatinet i en annan skål med kallt vatten.
3. Koka upp mjölk, grädde, kakao, kokossirap och salt under omrörning i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Ta av från plattan och låt stå.
4. Vispa äggula och socker ljust och luftigt i en separat bunke.
5. Under omrörning, häll över cirka hälften av mjölkblandningen på socker- och äggblandningen och vispa till en jämn smet.
6. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen med resterande mjölkblandning och värm under omrörning till 85 grader.
7. Lägg i gelatinet och vispa tills det lösts upp. Lägg i chokladhacket och mixa direkt med stavmixer till en jämn smet.
8. Häll över smeten i en behållare, täck med plastfolie och ställ i iskallt vattenbad för snabb nedkylning.
9. När vätskan svalnat till cirka 30 grader, ställ in i kylskåp och låt mogna cirka 12 timmar (minst 6 timmar och som mest 18 timmar).
10. Mixa smeten en sista gång med stavmixer, häll i glassmaskinen och frys till önskad konsistens.
Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager