Cioccolate Fondente - äkta italiensk chokladglass.

Det här fantastiska receptet på äkta italiensk chokladglass kommer från den nya boken "Gelato" som är skriven av Hanna och Angelo Scarfò.

Italiensk glass Cioccolate Fondente
0

500 gram

Det fantastiska receptet på äkta italiensk glass kommer från Hanna och Angelo Scarfòs bok "Gelato" och såhär skriver de om detta recept:"När ett recept innehåller kakao ser vi alltid till att värma upp vätska och kakao till en temperatur på 90 grader eller mer. Det gör att alla aromer i kakaon frigörs och ger mer smak åt gelaton. Choklad däremot kan vara käslig för värme och tillsätts först efter upphettning."(Observera att det krävs en glassmaskin för det här receptet!)

Recept: Hanna och Angelo Scarfò

Hanna och Angelo på Gelato ScarfòGelato Scarfò ger ut kokbok med Sveriges godaste glass.

Gelato Scarfò är en av Sveriges bästa glassbarer och nu ger Hanna och Angelo Scarfò ut boken ”Gelato” om äkta italiensk glass och sina bästa recept.

Läs mer
Frasiga våfflor med glass och chokladsås med päronkonjakVåfflor med egen glass och chokladsås med päronkonjak.

Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör. 

Läs mer
Semifreddo med rom och vit choklad.Semifreddo med vit choklad och rom.

Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.

Läs mer
Glasspinnar med choklad och AmarulaÄggformade glasspinnar med choklad och Amarula.

Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott. 

Läs mer