1. Värm ugnen till 150°C
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Blanda grädde, mjölk och vanilj i en kastrull.
4. Finriv det yttersta skalet från en apelsin. Ha i det i gräddblandningen.
5. Plocka ur vaniljstången.
6. Rör ihop äggulor och socker. (Detta ska inte vispas, bara röras ihop.)
7. Slå i lite av den varma gräddmjölken över ägg och socker, under konstant omrörning. Vispa detta en stund tills gräddmjölken kommer ner i temperatur. Häll sedan tillbaka detta i gräddmjölken du har i kastrullen, under omrörning.
8. Ställ ut portionsformar i en långpanna eller plåt med höga kanter.
9. Fyll portionsformarna till 3/4. Häll sedan hett vatten i långpannan/formen så att vattnet når lite drygt halva kanten på formarna.
10. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 40-60 min (beroende på storlek på formar).
11. Låt stelna helt i kylskåp.
12. Strö lite socker över den kalla créme bruléen. Bränn snabbt av med en gasbrännare och servera direkt.