Crêpes fyllda med stuvning på räkor, citron och dill.
Men nu, ett par år eller så senare, har jag inga problem med att äta denna delikatess. Crêpes är perfekt som förrätt eller varför inte en enklare lunch. Servera gärna lite extra räkor och sallad på sidan om.
Jag brukar bara värma på mina crêpes i ugnen, men vill man så kan man såklart även strö på lite ost innan man ställer in dem i ugnen. Och för en extra lyxig räkstuvning; byt ut 2 dl mjölk mot grädde.

Crêpes
Fyllning med räkor
Tillbehör
2 vintips till crêpes med räkor:
Vann bronsmedalj i Vinordic 2020!
Ett vitt vin med lätt till medelfyllig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime och mineraler. Passar till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel. Gärna med fräscha och fruktiga tillbehör.
Om plånboken tillåter rekommenderar vi ett Chablis-vin. Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.