Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.

Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt. 

crostini med parmaskinka
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7335801

99,00 kr


logo

10

logo

0 h 20 min

Crostini är ett perfekt tilltugg på minglet eller när du vill bjuda in vännerna på en tapaskväll. Dessa görs med karamelliserade päron, grönmögelost och parmaskinka, en härlig blandning mellan sött och salt. Matchas väl med ett glas kallt bubbel.

Karamelliserade päron:

Ingredienser

  • 4 päron

  • kanel

  • socker

  • smör

Gör så här

    1. Börja med att göra de karamelliserade päronen. Stek päronen i smör med kanel och socker.

    2. Låt svalna något och ställ in i kylskåpet.

Crostini:

Ingredienser

  • 1 baguette

  • 4 msk olivolja

  • 1/2 tsk flingsalt

Gör så här

    1. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor, det blir cirka 20 stycken.

    2. Ringla över olivolja, flingsalt och blanda runt.

    3. Rosta sedan brödet i mitten av ugnen (200 grader) i 5-7 minuter tills de fått en fin ljusbrun färg.

Topping:

Ingredienser

  • parmaskinka

  • karamelliserade päron

  • grönmögelost

  • ruccola

Gör så här

    1. Lägg på toppingen och servera.

Vintips till crostinin:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.