Dragonkyckling med grädde och vitt vin.

Dragonkycklig är en omtyckt klassiker som kan serveras med ris eller kokt potatis. I det här receptet rör vi ner en skvätt vitt vin i såsen och tipsar om chardonnay till.
Dragonkyckling
Rating
4
600 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
smör att steka i
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
1,5 dl crème fraîche
3 dl grädde
2 msk torkad dragon som fått dra i lite vatten
3 msk kycklingfond på flaska
2-3 msk dijonsenap
ris till servering
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och peppra.
3. Stek kycklingen på hög värme så att de får fin färg, sätt åt sidan. Låt dem ev. gå färdigt i ugnen på 160 grader medan du gör såsen.
4. Svetta hackad lök och hackad vitlök på mellanvärme i ca. 5 min. Den ska inte stekas.
5. Häll i vin, grädde och crème fraîce i stekpannan. Tillsätt dragon, kycklingfond och dijonsenap. Vispa eller rör ihop så allt blandas väl.
6. Kontrollera att klycklingen är klar och lägg ner bitarna i pannan. Servera med kokt ris, sallad och ett glas CHILL OUT Chardonnay.

Vin till dragonkyckling

Systembolagsnummer: 2053 79,00 kr

Till dragonkyckling passar det utmärkt med ett glas vitt vin och vi rekommenderar denna chardonnay från sydafrika. Vinet har en fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt och citrus.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager