Hedda Bruce bjuder på ett Bloody Mary-recept och tipsar om en hemlagad kryddmix som gör det enkelt att blanda din cocktail när det vankas brunch.
Bloody Mary är känd för att vara rätt komplicerad att göra då den har så många komponenter. Det vi bartenders gör är att sammanställa de flesta av dem i en butelj som vi sätter etiketten Spice Mix på (alternativt Bloody Mary Mix eller något liknande). Detta för att effektivisera arbetet och garantera en konsekvent smakbild. Därför föreslår Hedda att även ni där hemma blandar ihop en mix som kan ställas i kylen och tas fram när det är dags för brunch och Bloody Mary.
Rör ihop alla ingredienser.
Låt stå i en timme och sila sedan av i en flaska.
Förvara i kylskåpet.
Rör ingredienserna i ett rörglas och sila upp i ett rocks- eller high ball-glas taget direkt ur frysen.
Servera med valfria grönsaker som garnityr.
Finland
239 kr
Koskenkorva vodka är baserad på två ingredienser av högsta kvalitet: finskt, lokalodlat korn & rent vatten. Vodkan destilleras i byn Koskenkorva i västra Finland. Destilleriet Koskenkorva bygger på bio- och cirkulär ekonomi: 100% av spannmålen används utan att gå till spillo. Användningen av förnybart bränsle har gjort att destilleriet Koskenkorva kunnat minska sina fossila koldioxidutsläpp med mer än 50 procent.
Koskenkorva Vodka är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en bra ingrediens i cocktails.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Bartendern Hedda Bruce delar med sig av brunchtips i corona-tider och så bjuder vi på lite kuriosa om denna mytomspunna cocktail.
Läs merHuevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Läs merBellini är en av Italiens mest kända drinkar och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). En härligt bubblig och söt drink som passar perfekt som fördrink eller till brunchen!
Läs merGör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs merKoskenkorva har en lång historia som började på 1930-talet och har sedan dess nått stora framgångar med sitt breda sortiment.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer