Blossa Hurricane Spritz

Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?

Blossa 22 Hurricane Spritz - en drink med flaskan på ett träbord.
0

1

0 h 5 min

Den klassiska cocktailen Hurricane uppfanns på 1940-talet på Pat O´Brien’s bar i French Quarters, New Orleans.

Just då var tillgången på spritsorter begränsad och man behövde uppfinna en drink som kunde göras på den mindre populära lokala romen. Drinken blev en storsäljare i staden och är det än idag. Förutom rom innehåller den lime och fassionola, som är en typ av röd syrup gjord på olika frukter, bär och socker.

I Blossa 22 New Orleans har man skapat en egen variant av fassionola med smaker som passionsfrukt, jordgubbar och blåbär. Med den kryddiga matkulturen som inspirationskälla har man dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika.

Till din Hurricane:

Blossa 22 - årliga smaken för 2022, flaskan på ett bord.Blossa 22 - inspirerad av jazzens New Orleans.

I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.

Läs mer
Blossa Rosé - med 10% alkohol samt alkoholfri på ett bord med glas.Blossa Rosé – succén kommer tillbaka.

Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.

Läs mer
Blossa årgångsglöggSå blir en årgångsglögg till.

Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.

Läs mer
Blossa 1895 med kryddor och sockertoppGlögg - allt du vill veta.

Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.

Läs mer
Blossa GlöggBlossa

Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer