En julig spritz som balanserar kryddiga toner från O.P. Andersson Julaquavit med frisk citron och en touch av söt saffran. Den bubbliga juldrinken toppas med sodavatten och garneras med härligt doftande saffran eller apelsin.
5 cl O.P. Andersson Julaquavit
3 cl citronjuice
2 cl saffranssockerlag*
sodavatten
saffranstrådar eller rivet apelsinskal (som garnityr)
Fyll ett highballglas med is.
Tillsätt ingredienserna men häll i sodavatten sist.
Rör om så att allt blandas ordentligt.
Garnera med saffranstrådar eller rivet apelsinskal.
2 dl vatten
2 dl socker
1 påse saffran
Häll lika delar socker och vatten tillsammans med saffran i en kastrull.
Koka tills sockret har lösts upp.
Låt svalna. (Om sockerlagen ska användas vid ett senare tillfälle, häll upp i ett kärl och ställ i kylen.)
Sverige
229 kr
Stjärnan i denna juldrink är denna julakvavit. I den har O.P. Andersons klassiska kryddblandning fått julig touch med toner av pomerans, kanel, cognac och sherry. Dessutom har den lagrats på cognacsfat vilket har gett den en fyllig och avrundad smak.
Den bittra är en spännande version av klassikern Negroni med akvavit. Blanda, testa och njut, året runt.
Läs merFör många är snapsen på julbordet lika självklar som lussekatter till Lucia - både för stämningen och dess roll som smakförhöjare till julmaten. Med ny design på två omtyckta klassiker och perfekta smakmöten sätter årets julsnapsar guldkant på julen.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer