En syrlig och fruktig drink med framträdande smak av fatlagrad kvalitetsrom.
5 cl Takamaka St. André Extra Noir
2 cl färskpressad apelsinsaft
2 cl färskpressad lime
1,5-2 cl sockerlag
Apelsinzest som garnityr
Häll alla ingredienser och is i en shaker.
Skaka och servera i ett väl kylt cocktailglas.
Garnera med apelsinzest och servera.
Seychellerna
499 kr
Takamara St André Extra Noir är en blandning av rom som destillerats på melass i koppar- och kolonnpannor. Därefter sker en hydrodynamisk kavitation tillsammans med fransk ek samt bourbonfat. Avslutningsvis får rommen vila i tio år gamla franska romfat tills den är redo för buteljering. Resultatet är en tropisk, fyllig och kraftfull rom med kryddiga inslag från den franska eken samt söta toner av vanilj från bourbonfaten.
St André Extra Noir dricks på is eller som den är.
The Old Cuban är en välbalanserad cocktail med mörk rom och mynta, twistad med champagnens elegans. Tina Shine guidar dig till en perfekt Old Cuban.
Läs merEn klassisk och frisk drink som härstammar från Kuba med ljus rom, limejuice, sockerlag och mycket is.
Läs merHär ger vi dig ett urval på klassiska och mer unika romdrinkar, som passar utmärkt att svalka sig med under varma sommardagar eller att bjuda gästerna på innan middagen.
Läs merDaiquirin kom till för över 100 år sedan runt en malmgruva på Kuba. Här ger vi dig en modernare och ännu godare variant på den klassiska drinken. Nämligen en Frozen Strawberry Daiquiri!
Läs mer