En somrig bål passar bra när ni blir många och gästerna kan få servera sig själva. Här är ett enkelt bålrecept med det smaksatta vinet Glöet Tropical Fruits Organic.
Den här bålen får smak av en ljuvlig jordgubbssirap som du snabbt slänger ihop. Det söta i sirapen balanseras sedan upp av frisk citronjuice, samt det smaksatta vinet Glöet Tropical Fruits Organic som bland annat har smak av passionsfrukt.
225 g frusna jordgubbar (ett paket från frysdisken)
1,5 dl socker
1,5 dl vatten
Hacka upp jordgubbarna medan de fortfarande är frusna. 125 gram lägger du in i frysen igen för att ha i kannan vid servering, och 100 gram använder du till sirapen.
Koka upp jordgubbar, socker och vatten, låta sjuda i 10 min.
Ta sedan ett saftfilter och separera jordgubbarna från sirapen för att få en fin och klar vätska.
Häll upp sirapen på väl rengjord glasflaska eller burk. Den håller cirka 7 dagar i kylskåpet.
1 flaska Glöet Tropical Fruit Organic
1,5 dl jordgubbssirap (se ovan)
4 cl färskpressad citronjuice
4-5 dl sodavatten
Gör jordgubbssirapen åtminstone några timmar innan servering så att den hinner svalna ordentligt.
Ta en citron, rulla den mot en hård yta och stick med en tandpetare i botten på citronen för att enkelt klämma ut citronjuicen.
Ta en potatisskalare och försök dra några fina skruvar av citronskalet att ha i kannan. Undvik så mycket av det vita som möjligt.
Lägg i de frysta jordgubbarna, häll på Glöet tropical, jordgubbssirapen, citronjuicen och toppa upp med sodavatten. Rör om försiktigt och servera.
Finland
99 kr
Vitt vin med stor och fräsch passionsfruktsdoft samt hint av jordgubb.
Glöet har hittills förknippats med glögg – eller "sparkling glögg" för att vara exakt. Men nu tar man ett steg in i sommaren med ett stilla vin med smak av tropiska frukter. Glöet Tropical Fruits Organic lanserades 1 juni, i en klimatsmart PET-faska.
Läs merEn somrig och bubblande drink med smak av sötsyrliga, solmogna jordgubbar. Jordgubbsspritz är enkel att göra och kan även göras i större mängd som bål.
Läs merVi vill slå ett slag för vitvinsdrinkar i sommar och denna friska Sauvignon Blanc Punch är ett utmärkt exempel. En riktigt fräsch cocktail med färsk citrus.
Läs merEn förfinad version av den klassiska fruktbålen. Här skippar vi läsk och stjärnfrukt och smaksätter med lite mer vuxna smaker.
Läs mer