Josephine Sondlo blev för några år sedan korad till Sveriges bästa bartender. Här visar hon sitt allra bästa recept på en hållbar Espresso Martini.
Bakom receptet till denna Espresso Martini står Josephine Sondlo – korad till Sveriges bästa bartender 2019 och, genom hennes insatser i världens största bartendertävling World Class, en av de tio bästa bartenders i världen.
– Med den här drinken vill jag uppmana alla att ta tillvara på restavfallet till en dryck som förgyller och piggar upp i vardagen – kaffe! Så när morgonkoppen står klar, släng inte sumpen. Förutom att det är ett mirakelmedel mot repor i trämöbler så kan det också vara en god ingrediens till en Espresso Martini. Testa själv om du inte tror mig!
Förbered kaffesocker genom att hälla 1 dl vin (eller vermouth) och 2 msk kaffesump i en burk med lock. Skaka om ordentligt och låt stå i minst 90 minuter. Ju längre du låter blandningen stå, desto mer kommer det smaka.
Sila av och tillsätt lika delar (ca 1 dl) socker. Rör om till sockret lösts upp helt.Häll upp i ren flaska och förvara kallt. (Kaffesockret håller ungefär i 3-4 veckor).
Häll upp alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka tills drinken blivit riktigt kall.
Sila upp i ett kylt cocktailglas och servera direkt.
Finland
215 kr
Explorer Vodka har en ren, mjuk och rund smal med en viss sädeskaraktär och en svag sötma.
Recept: Josephine Sondlo
Det ska inte vara svårt att vara klimatsmart. Här visar den prisbelönta bartendern Josephine Sondlo och YouTube-profilen Johan ”Matgeek” Hedberg hur du kan göra klimatsmarta drinkar med Explorer.
Läs merLåt oss ta med dig på en resa med Explorer Vodka. Sverigeklassikern, storsäljaren och smakvinnaren som har varit folkets favorit i 60 år.
Läs merJosephine Sondlo har blivit utsedd till Sveriges bästa bartender och här visar hon upp ett recept på Apple Gimlet tillsammans med Explorer.
Läs mer