Drinken Jungle Bird härstammar från 1970-talet då den serverades som en välkomstdrink till besökarna på det tidigare hotellet Kuala Lumpur Hilton, som öppnade 1973. Det är en härligt fruktig, sötsur cocktail med bitter twist.
4 cl Takamara St André Extra Noir
1 cl Carpano Botanic Bitter
4 cl ananasjuice
1 cl färskpressad limejuice
1 cl sockerlag
Limeklyftor till garnering
Häll alla ingredienser i en shaker.
Fyll shakern med is och skaka drinken kall.
Sila upp i ett högt glas fyllt med is.
Garnera med limeklyftor.
Seychellerna
499 kr
Takamara St André Extra Noir är en blandning av rom som destillerats på melass i koppar- och kolonnpannor. Därefter sker en hydrodynamisk kavitation tillsammans med fransk ek samt bourbonfat. Avslutningsvis får rommen vila i tio år gamla franska romfat tills den är redo för buteljering. Resultatet är en tropisk, fyllig och kraftfull rom med kryddiga inslag från den franska eken samt söta toner av vanilj från bourbonfaten.
St André Extra Noir dricks på is eller som den är.
Takamaka Rom från paradisöarna Seychellerna har under de senaste åren vuxit till en global succé. Nu finns den prisbelönta rommen i Sverige i fem olika stilar.
Läs merBartendern och skribenten Tina Shine lär oss allt om den spännande och exotiska Tiki-kulturen som har spridit sig över världen. Du får även tips på schyssta Tiki-barer och recept på tropiska cocktails.
Läs merHär ger vi dig ett urval på klassiska och mer unika romdrinkar, som passar utmärkt att svalka sig med under varma sommardagar eller att bjuda gästerna på innan middagen.
Läs merVill du också utforska mixologi och få till en schysst hemmabar? Här är en guide till en perfekt hemmabar i olika prisklasser och var du hittar inspiration!
Läs mer