Gör din egen värmande äppelglögg i vinter! Den här glöggversionen är lite mindre söt än den vanliga röda glöggen och smakar både kryddor och vinteräpple. Så gott!
Lägg alla kryddor, socker och äppelmusten i en kastrull. Låt sjuda ca 10 min till sockret har löst sig.
Tillsätt calvadosen och drick direkt eller häll upp i en flaska och spara till framtida glöggmingel (sila då bort kryddorna) eller ge någon i julklapp.
Frankrike
359 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.
I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Boulards Calvados dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs merI det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs merCalvados är en fantastisk avec efter maten men att blanda den med andra ingredienser i en cocktail är inte alls en dum idé.
Läs mer