Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.
I samband med att Blossa och Haymarket by Scandic öppnade bokningen av årets Rum 24 - den populära juloasen mitt i Stockholm - tog deras duktiga bartender fram en julig drink med smak av årets glögg.
Här blandas klassiska glöggkryddor som kanel, kardemumma och ingefära med smaker som lakrits och körsbär och fatlagrad konjak. På toppen av drinken läggs ett lager läcker saffransgrädde med toner av vit choklad.
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans till max 70° c.
Addera Larsen VSOP när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär.
Addera Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
Skaka grädden lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker eller vispa.
Ta en kaffesked och placera den på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden (för att grädden ska lägga sig på toppen av drinken).
Servera!
Frankrike
559 kr
Larsen VSOP har en härlig doft av karamelliserad frukt och kryddor, torkade fikon och vanilj. Den har en balanserad fruktig smak med fatkaraktär. Serveras rumstempererad som avec.
Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs merÅrets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs merBlossas lite mer exklusiva glöggserie, Trestjärig, utökas nu med ännu en spännande produkt. Denna gång är det en glögg spetsad med gin som vi välkomnar med öppna armar.
Läs merI Sverige har vi firat jul sedan någon gång på 1000-talet. Matforskare Richard Tellström berättar hur våra dryckestraditioner kring jul sett ut genom åren.
Läs mer