Mia Gahne ger här sitt recept på midsommarsnaps!
Peta ner jordgubbar och rosmarin i brännvinsflaskan.
Skala citronen tunt med potatisskalare och pilla ner skalet i flaskan. Du kan behöva hälla av lite sprit för att det ska få plats.
Sätt på korken och ställ flaskan ljust i några timmar. Servera i iskalla glas. Det som blir över kan du sila och hälla upp på flaska dagen efter.
Finland
215 kr
Explorer Vodka har en ren, mjuk och rund smal med en viss sädeskaraktär och en svag sötma.
Recept: Mia Gahne
Krydda din egen snaps! Här tipsar Jonas Odland som är Master Blender på O.P. Anderson Distillery om två olika sätt att krydda snapsen - beroende på hur bråttom du har.
Läs merAmanda Colldén, grundaren av festligt.com som också driver poddarna "En jävla fest" och "Heder och festmoral", brinner för festligheter och har skapat ett fantastiskt häfte med både moderna snapsvisor och roliga lekar till midsommarfirandet.
Läs merBlad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs merKryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs mer