En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!
10 cl gin
6 cl färskpressad citronsaft
6 cl rabarber- och rosmarinsockerlag*
en äggvita
två kvistar rosmarin
I en shaker har du i gin, citronsaft, sockerlag och äggvita. Skaka först ordentligt utan is, så du bygger upp ett tjusigt skum.
Tillsätt isen och skaka ordentligt innan du silar av den.
Förbered gärna med kalla glas och en stor isbit i vardera.
Dekorera med rosmarinkvistar och avnjut drinken som den är eller ihop med plockmat, till en bok eller med dina bästa vänner.
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g rabarber
ett par kvistar rosmarin
Skär rabarbern i grövre bitar.
Koka socker, vatten, rosmarin och rabarber. Låt dra någon timma.
Sila av och häll upp på flaska. Förvara i kylskåp.
Sverige
220 kr
Explorer Gin har en välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.
Recept: Rebecca Hübbe
Vi har pratat med Rebecca Hübbe som är ständigt är aktuell då hon dagligen inspirerar tusentals personer med sina mat- och drinkrecept på matkontot dejligfood. Nu är hon i hetluften med sin bok Dejlig – att samlas kring mat från morgon till kväll.
Läs merEn fantastiskt god pasta med den smakrika bredbara fläskkorven nduja. Receptet kommer från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll.
Läs merRhubarb Schmubarb är en bubblig och läskande drink med smak av rabarber och jordgubbar. Den perfekta drinken under vår och sommar!
Läs merÄntligen tid för rabarber! Rabarberpaj, saft, marmelad – det finns SÅ mycket gott de spröda stängerna kan användas till här har vi samlat allt från recept och drinkar till tips och råd kring rabarber.
Läs mer