Klassiska gindrinken Tom Collins har här fått en härlig rom-twist. Som en läskande och exotisk lemonad. Perfekt att inleda festen med!
En rom-twist på den klassiska gindrinken Tom Collins. Som en läskande lemonad med smakrika Takamaka St André Extra Noir från Seychellerna. Perfekt välkomstdrink på cocktailpartyt!
Blanda rom, citronjuice och sockerlag i ett ”Collinsglas”.
Fyll på med is och toppa sedan med soda.
Garnera med citron och/eller körsbär.
Seychellerna
499 kr
Takamara St André Extra Noir är en blandning av rom som destillerats på melass i koppar- och kolonnpannor. Därefter sker en hydrodynamisk kavitation tillsammans med fransk ek samt bourbonfat. Avslutningsvis får rommen vila i tio år gamla franska romfat tills den är redo för buteljering. Resultatet är en tropisk, fyllig och kraftfull rom med kryddiga inslag från den franska eken samt söta toner av vanilj från bourbonfaten.
St André Extra Noir dricks på is eller som den är.
Tyskland
17 kr
Thomas Henry Soda Water är den traditionella produkten i Thomas Henry-serien och bär uppfinnarens signatur. Vattnet har en naturlig sälta och en härlig bubblighet. Thomas Henry har gett namn åt detta exklusiva urval av drycker. År 1773 lyckades han för allra första gången med att berika vatten med koldioxid i sitt labb i Manchester. Skål!
Tom Collins är en drink med både syra och sötma - en klassiker som det är enkelt att göra andra många varianter på.
Läs merEtt recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.
Läs merEn klassisk och frisk drink som härstammar från Kuba med ljus rom, limejuice, sockerlag och mycket is.
Läs merDark & Stormy är en av de mest populära romdrinkarna som har fräscha toner av lime och ingefära.
Läs mer