En fyllig och julig twist på den klassiska Whiskey Sour. Drinken förenar värmande smaker från whiskey med frisk citron och sötsyrlig apelsin. Saffranssockerlag ger en kryddig sötma och äggvitan bidrar med en sammetslen textur.
5 cl West Cork Irish Whiskey
2,5 cl citronjuice
2,5 cl apelsinjuice
2 cl saffranssockerlag*
1 äggvita
rivet apelsinskal (till garnityr)
Skaka samtliga ingredienser i en shaker utan is för att ge äggvitan rätt konsistens.
Skaka igen med is.
Sila upp i ett cocktailglas (gärna coupette) med is i.
Garnera med lite rivet apelsinskal på toppen.
2 dl vatten
2 dl socker
1 påse saffran
Häll lika delar socker och vatten tillsammans med saffran i en kastrull.
Koka tills sockret har lösts upp.
Låt svalna. (Om sockerlagen ska användas vid ett senare tillfälle, häll upp i ett kärl och ställ i kylen.)
Irland
275 kr
Basen i den här juliga sour-drinken är den irländska whiskeyn West Cork. Den har en rik och mjuk smak med inslag av choklad, kola och subtila kryddtoner samt ektoner och en lätt rökighet.
Irish Coffee är en klassisk, varm kaffedrink. Den krämiga drinken görs med irländsk whiskey och toppas med vispad grädde. Perfekt som avslut på en middag eller framför brasan.
Läs mer