En varm whiskydrink med svart te, honung och citron. Drinken har dessutom spännande rökiga toner. Så lätt att alla kan göra den!
4 cl Bunnahabhain Mòine Whisky
1,5 dl svart te
1-2 cl honung
2 st citronskivor
Lägg alla ingredienser förutom whiskyn i en kastrull och värm.
När önskad temperatur är nådd, häll blandningen i ett rockglas, Irish Coffee-glas eller en kopp
Tillsätt Bunnahabhain Mòine.
Garnera med tunna skivor av citron och några nejlikor.
Storbritannien
439 kr
Bunnahabhain Mòine är en premiumwhisky med påtagligt rökig smak, fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Tina Shine har plockat ihop 12 drinkar som håller dig varm i höst och vinter - det med hjälp av en värmande scotch. Men vilka drinkar gör sig bäst med en mjukare blended scotch och till vilka passar en kraftigt rökig Islay-whisky?
Läs merBunnahabhain är Islays nordligaste destilleri och byggdes i början av 1880-talet vid floden Margadales utlopp i Islaysundet. Bunnahabhain är såklart rena gaeliskan men betyder just ’flodens mynning’.
Läs merWhisky, whiskey, bourbon eller scotch beroende på sort och härkomst är inte bara gott att dricka på egen hand utan det är också en bra bas i drinkar. Här tipsar vi om tolv goda drinkar med whisky.
Läs merVi tar en snabbtitt på de mest fundamentala skillnaderna mellan skotsk, irländsk och amerikansk whisk(e)y.
Läs mer