En variant på drinken Pimm’s Cup som påminner om fruktigt iste med inslag av gin och citron och som serveras med färska örter, frukt och bär. I Summer Cup ersätts originallikören med en hemmagjord med gin, söt vermouth, ingefära och Earl Grey.
Pimm’s Cup är en drink med sofistikerad engelsk karaktär. Den påminner om ett fruktigt iste med inslag av gin och citron. Alkoholhalten är låg, vilket är en av anledningarna till dess popularitet hos dagens medvetna konsumenter. Med sin yviga garnityr av färska örter, frukter och bär är den lika trevlig för öga som mun.
I min variant på denna klassiska trädgårdscocktail har jag bytt ut originallikören mot en hemmagjord likör med smak av gin, söt vermouth, ingefära, och Earl Grey, som toppas med apelsin och ingefära. Det ultimata sättet att servera en Pimm’s Cup är i en generös mängd, till exempel i en kanna, bålskål eller en större karaff, vilket jag även rekommenderar till min Summer Cup.
/Tina Shine
OBS! Den peppar- och timjaninfuserade ginen behöver förberedas dagen innan eller minst sex timmar före serveringstillfället.
80 cl House Pimm*
20 cl färskpressad citronjuice
10 cl färskpressad apelsinjuice
30 cl bubbelvatten
is
färsk timjan
röda vinbär
gurka
apelsin
Fyll en kanna till hälften med is.
Häll din House Pimm tillsammans med övriga ingredienser i kannan och rör om.
Skiva gurkan diagonalt så att skivorna blir avlånga för snyggare resultat. Skiva apelsin i halvmånar, låt vinbären sitta kvar på sina “kvistar” och klipp av din färska timjan så att ingen jord riskeras att ryckas upp. Lägg i garnityren i kannan men spara lite av den att dekorera dricksglasen med.
Förbered så många glas du behöver till serveringen genom att fylla dem med is och addera ett par gurkskivor, en rik kvist timjan (som du slår på för att frigöra arom), röda vinbär och apelsin.
Häll över drinken i glasen, skåla och njut!
20 cl Peppar- och timjaninfuserad gin*
15 cl Antica Formula
25 cl Ingefärssockerlag*
20 cl starkt Earl Grey
Brygg teet tre gånger så starkt som normalt och låt svalna.
Häll teet och ingefärssockerlagen tillsammans med ginen och vermouthen i en flaska och förvara i kylen.
30 cl Explorer gin
3 cl hela svartpepparkorn
färsk timjan
Häll gin i en noga rengjord glasburk.
Måtta upp pepparkornen och klipp av en rik kvist färsk timjan och addera till ginen.
Förvara i rumstemperatur över natten (eller minst sex timmar innan serveringstillfället).
4 dl vatten
4 dl socker
2 dl riven ingefära
Förbered samma dag som serveringstillfället.
Koka ihop ingredienserna och låt svalna.
Sila av och förvara i kylen.
Sverige
220 kr
Explorer Gin har en välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.
Recept: Tina Shine
Bartendern Tina Shine berättar om den populära sommardrinken Pimm's Cup och bjuder på recept på sin egen variant av den söta och fruktiga drinken.
Läs merDenna kända drink skapades av Robert C. "Rosebud" Butt 1972 på Long Island. Drinken består av flera spritsorter och liknar iste i färgen.
Läs merDen här supersomriga och vackra bålen är perfekt att servera som en fördrink på sommarens alla tillställningar när du ska ha många på besök.
Läs merEn drink som andas amerikansk söder. Southern Peach Iced Tea Collins baseras på kryddig likör med toner av whiskey och har härliga inslag av kanel, citron och persika.
Läs mer