En elegant och värmande vit glögg där kryddorna möter en hint av O.P. Anderson Original – perfekt för vinterns kyliga kvällar!
1 flaska vitt vin (75 cl), halvtorrt
10 cl O.P. Anderson Original Aquavit
1 dl strösocker
1 apelsin, skivad
1 citron, saft
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm), tunt skivad
2 kanelstänger
5 hela kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 kanelstång
Häll vinet i en kastrull. Tillsätt strösocker, apelsinskivor, citronjuice, ingefära, kanelstänger, kryddnejlikor, vaniljstång och stjärnanis.
Värm försiktigt på låg värme utan att låta glöggen koka. Låt glöggen sjuda i cirka 10–15 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt O.P. Anderson Original Aquavit. Rör om. Låt gärna stå kylt över natten.
Sila glöggen innan servering.
Servera över is i glas.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Bartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile är känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror. Här bjuder hon på O.P. Vintertoddy.
Läs merVad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer