Zombie är en klassisk tiki-drink som görs av olika sorters rom och fruktjuicer. Drinken skapades på 1930-talet av Donn Beach, som av många anses vara grundaren till hela tiki-cocktailkulturen i USA.
30 ml Barracuda Silver Rum
30 ml Don Papa Rum
30 ml Takamaka St. André Extra Noir Rum
60 ml ananasjuice
20 ml färskpressad limejuice
20 ml färskpressad apelsinjuice
15 ml grenadine
Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka med is.
Sila upp i det läskigaste glaset du hittar.
Garnera med maraschinobär, annansskiva och apelsinklyfta.
Finland
258 kr
Barracuda Silver Rum har en fyllig doft med en ren och klar romkaraktär. Fruktig smak med inslag av arrak, gräs och vanilj.
Seychellerna
499 kr
Takamara St André Extra Noir är en blandning av rom som destillerats på melass i koppar- och kolonnpannor. Därefter sker en hydrodynamisk kavitation tillsammans med fransk ek samt bourbonfat. Avslutningsvis får rommen vila i tio år gamla franska romfat tills den är redo för buteljering. Resultatet är en tropisk, fyllig och kraftfull rom med kryddiga inslag från den franska eken samt söta toner av vanilj från bourbonfaten.
St André Extra Noir dricks på is eller som den är.
Den här fruktiga romdrinken har sitt ursprung i New Orleans, där den än idag serveras flitigt runt om i barerna. Det är en perfekt cocktail att imponera på vännerna med.
Läs merDark & Stormy är en av de mest populära romdrinkarna som har fräscha toner av lime och ingefära.
Läs merEn klassisk och frisk drink som härstammar från Kuba med ljus rom, limejuice, sockerlag och mycket is.
Läs mer