Jose Cuervo Reserva De La Familia

Jose Cuervo Reserva De La Familia

Mexiko


1349,00 kr

Systembolaget nr:

1012001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Jose Cuervo Reserva De La Familia har en doft av ek, mandel, mogna äpplen, oliver och kanel. Tequilan har en smak av rostad ek, hasselnötter, vanilj och en kryddig örtighet. Eftersmaken är lång och silkesmjuk.

Produktion

Inte någon producent har så exklusiv tequila i sina paradiskällare som familjen Cuervo. Genom åren har man lagrat den allra bästa tequilan på fat och i damejeanner. En del av denna exklusiva tequila, som destillerats av blå agave och skördats när den varit på sin absoluta mognadstopp, har man tagit undan för att endast njutas inom familjen och i den innersta krets av vänner. När Jose Cuervo firade sitt 200-års jubileum beslutade man att börja buteljera små mängder av denna Reserva de la Familia så att också de verkliga tequila-entusiasterna skulle få del av den exklusiva smakupplevelsen. När Jose Cuervo lanserade sin Reserva de Famila första gången 1995 var det startpunkten för en helt ny tequilakategori; långlagrad, extra añejo, tequila. Tequilan som används till Reserva del la Familia är upp till 40 år gamla vintage-årgångar som lagrats på glas eller ek. Endast den absolut bästa av den blå agaven, i åldrar upp till 12 år, har använts. De noggrant utvalda plantorna har varsamt bakats i ångugnar och sedan destillerats i separata små batcher. En del av tequilan har lagrats på franska och amerikanska ekfat under minst tre år.

Kul att veta

Reserva de la Familia buteljeras årligen i mycket små numrerade upplagor. Den tappas i handblåsta glasflaskor som förseglas med vax och förvaras i en samlarbox som en ny mexikansk konstnär designar varje år.

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

1012001

Volym

700 ml

Varumärke

Proximo

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas