Fruktig, mycket söt och frisk smak med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av apelsin, honung, kanel och aprikos.
Produktion
Musten till Brännland Iscider pressas i december och koncentreras sedan med hjälp av den naturliga vinterkylan i vår del av Sverige. Koncentratet som startar på en sockerhalt av 34-36 Brix jäser sedan i 10-12 veckor och lagras på ståltank i tre månader för att sedan buteljeras.
Passar till
Serveras kyld till ostar, desserter med inslag av äpplen och bär, ank- och gåslever.
Kul att veta
Livets Goda ger Brännland Iscider 2018, 96 poäng och skriver, ”Vi möts av karamelliserade sockertoner som påminner om en blandning av crème brulée och tofféekola, tillsammans med aprikos, apelsinskal och naturligtvis huvudrollsinnehavaren; äpple. Det föreligger en vacker syrlig sötma i denna butelj, där det inte finns inte en gnutta flamsighet i strukturen…Det är en absolut fenomenalt genomtänkt, väl utförd och välsvarvad cider vi har att göra med. Lika lyxig som god!”