Djupa kolatoner som övergår i knäck. Sötma med en snygg balanserad syra, hård och ändå elegant koncentration. Stark ryggrad, byggt för evigheten.
Produktion
Iscidern jästes varsamt under våren 2019 och fick sedan mogna i 24 månader på två stycken 114 liters ekfat tillverkat av Transsylvansk ek.
Passar till
Ostar, desserter med inslag av äpplen och bär, ank- och gåslever. Serveringstemperatur 8-12 grader.
Kul att veta
2016 startade Petter och Brännland Cider ett samtal kring nordliga äppelodlingar och svensk cider. Samtalet rörde sig från adoption av äppelträd i Brännland Ciders äppelodling i Västerbotten till tanken om att skapa en helt ny iscider i samband med Petters 20-årsjubileum som artist 2018. Nu kommer alltså Brännland Isicder PLEX 2018, Petters tredje årgång iscider i samarbete med Brännland Cider