Vegan
Blossa 23 alkoholfri

Blossa 23 alkoholfri

Finland


95,00 kr

Systembolaget nr:

190701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I år firar Blossas årgångsglögg 20 år genom att resa hem och inspireras av Gamla stan, platsen där den allra första Blossa-flaskan tappades för över 100 år sedan. Unikt för jubileet är att Blossa även lanserar en efterlängtad alkoholfri årgångsglögg. Blossa 23 alkoholfri är en alkoholfri vit glögg och är precis som starkvinsglöggen smaksatt med friska hallon och blommig humle. Hallon tillför en lekfull bärighet och glöggens sötma balanseras av humle som blir extra tydlig i eftersmaken. Humlens toner fångas särskilt bra upp av nejlikan från glöggkryddorna, som tillsammans bjuder på en spännande kombination. Designen är en hyllning till Blossas rika hantverkshistoria. Båda flaskorna lyser bokstavligen upp i vintermörkret. Släck ljusen, så får du se!

Produktion

All glögg från Blossa utgår från samma grundrecept, med en unikt framtagen kryddblandning som lagras i månader inför varje julsäsong och på vin från noga utvalda europeiska vingårdar.

Passar till

Glöggen kan serveras både varm och kall, även om Chief blender Åsa Orsvärn rekommenderar att alla vita glögg serveras kalla. Ta gärna ett kuperat glas och fyll med frusna hallon istället för isbitar. Till glöggminglet rekommenderas det att duka med kex, hallon- eller björnbärsmarmelad och en god bit getost.

Label: OstDesserter

Kul att veta

För tjugo år sedan lanserade Blossa sin första årgångsglögg som en modern tolkning av Blossas hantverkstraditioner. Sedan dess har man rest världen runt för att hitta nya smakkombinationer och varje år får flaskorna dessutom en ny unik design, vilket gjort dem till ett eftertraktat samlarobjekt. De senaste åren har Blossa besökt länder som Hawaii, Italien och Indien, men i år är Sverige inspirationskällan.

Produkttyp

Glögg

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

0,5 %

Systembolaget nr

190701

Volym

0,75 l

Varumärke

Blossa

Förslutning

Naturkork