Nyhet

logo
Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry

Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry


89,00 kr

Systembolaget nr:

5801201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry har en fruktig doft med inslag av av citron, solmogna päron, gul melon och blommor. Smaken är fruktig med trevliga toner av citron, päron, melon och ett stråk av blommor.

Produktion

En blandning av gröna druvor jäser i rostfria ståltankar för att bevara druvornas fruktighet och fräschör. Basvinet får sedan sin kolsyra via Charmatmetoden. Det vill säga en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod bemästrar Abbazia di San Gaudenzio på ett mästerligt sätt. Extra Dry innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram per liter.

Passar till

Som sällskapsdryck eller till lätta och fräscha anrättningar med fisk, skaldjur eller grönsaker. Det får finnas en lite sötma i anrättningen. Varför inte servera en sallad med krabba, primörer och piel de sapo melon.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

Abbazia di San Gaudenzio är en egendom som ligger i Piemonte och har drivits av familjen Santero sen 1848. Man producerar både mousserande, vita och röda från Piemonte, men även viner från Lambrusco, Chianti och Prosecco.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5801201

Volym

0,75 l

Varumärke

Abbazia

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Veneto - Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene

Sockerhalt

15 g/liter

Lagring

Vinet är utmärkt gott att dricka idag och vinner inte på lagring.