VeganKlimatsmart
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut


39,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

281415

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Camp Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Produktion

Vinet är friskt och fruktigt med inbjudande ljusgul färg där innehållet är tillverkat av de franska druvorna Colombard och Gros Manseng, som ger en aromatisk stil.  Druvorna kommer från familjeägda vingårdar i Gascogne i Frankrike. De kalkrika jordarna och de svala vindarna från Atlanten bidrar till vinets friskhet och karaktär. Efter den omsorgsfulla jäsningen tillsätter man en lagom mängd kolsyra för att skapa ytterligare fräschör.

Passar till

Ett perfekt och praktisk vin för utflykten om man bara vill ha ett gott glas vin. Vinet används med fördel som sällskapsdryck, aperitif eller till lättare sallader, fisk eller skaldjursrätter.

Label: SkaldjurFiskVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Vinet är tappat på klimatvänlig burk som består av material som har återvunnits och som kan återvinnas igen. Burken går inte sönder, väger mindre och är lätt att packa. Den släpper inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper. I USA och Storbritannien har det länge funnits vin på burk och trenden har nu kommit till Sverige, ett perfekt alternativ om man bara vill ha ett glas. Maison Idiart är ett företag som grundades och drivs av vinmakaren Nicolas Idiart. Det är på alla sätt ett modernt vinföretag där vinerna tillverkas på ett hantverksmässigt och omsorgsfullt sätt. Jäsningen genomförs med den naturella jästen så att vinerna så mycket som möjligt speglar ursprunget. Maison Idiart tillverkar viner från flera olika delar av Frankrike, men också från Nya Zeeland. Hållbarhetsfrågor har alltid stått i första rummet och man tillverkar bland annat vin i stora återvinningsbara fat för tappanläggningar (som reducerar koldioxidavtrycket med 96%).


84 poäng (=)

Ett ungt, friskt pärlande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, pomelo, blommor och mineraler.

- Dina Viner, december 2022


Bright pale gold. Restrained nose of acidic green apples. Rather laid-back sparkle on the palate, which reiterates the nose while adding a touch of plums. An approachable, undemanding wine.

- Gilbert et Gaillard

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

281415

Volym

200 ml

Varumärke

Camp

Förpackningstyp

Burk

Förpackningmaterial

Aluminium

Sockerhalt

12 g/liter


Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »
Tonfiskskagen med CAMP Sparkling.

Tonfiskskagen


Har du tonfisk över hemma och vill göra något gott? Då tipsar vi om denna smakrika röra som påminner om skagen, men är en budgetvariant. Servera med ett glas friskt och klimatsmart bubbel!

Läs mer »