Casal Garcia Rosé

Årgång:

NV

Casal Garcia Rosé

Portugal


49,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Casal Garcia Rosé har en intensiv doft med inslag av hallon, vattenmelon och röda vinbär. Vinet är ganska lätt med viss spritsighet (lite kolsyra) och smaken som är fruktig domineras av söta hallon, vattenmelon och apelsin.

Produktion

Druvorna som kommer från både Dourodalen och från området Vinho Verde. Musten jäser i kontrollerade tankar. Vid buteljeringen tillsätts litet kolsyra, som framhäver friskheten.

Passar till

Rosévinet passar utmärkt som sällskapsvin, men är även användbart till lättare anrättningar som sallader, och medelkraftiga fiskrätter Varför inte en fräsch kycklingsallad med jordgubbar, bacon, och grillad grön sparris.

Kryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Casal Garcia skapades 1939 då fransmannen och önologen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare på Quinta da Aveleda i Penafiel. Vinmakare idag är Manuel Soares.Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sitt bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro och Barraida. Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.Avaleda är den största producenten och exportören av Vinho Verde och finns tillgängligt i mer än 80 olika länder. Distriktet Vinho Verde ligger i regionen Minho i nordvästra Portugal.


11 poäng (+) Fruktig doft av geléhallon, fläder och gräs. Svagt spritsigt med frisk syra och aningens fruktsötma.

- Munskänken med Vinjournalen, April 2021

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

9,5 %

Volym

750 ml

Varumärke

Aveleda

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Portugal - Rios do Minho - Vinho Verde

Sockerhalt

10 g/liter

Druva

Touriga Nacional, Tinta Roriz, Övriga druvor

Lagring

Vinner inte på lagring.