Don Simon Nature Tempranillo Rosé

Don Simon Nature Tempranillo Rosé

Spanien


52,00 kr

Systembolaget nr:

5840001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Nature Tempranillo Rosé har en fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, och citrus. Smaken är fruktig med inslag av röda bär och frukter, citrus och en fläkt av blommor.

Produktion

Vinet är tillverkat för att bevara så mycket som möjligt av druvans fräschör och fruktighet.

Passar till

Utmärkt pratvin, men också en välkommen kamrat till det dukade bordet. Till sallader, pajer, medelkraftiga fiskrätter och lättare kötträtter på ljus fågel ock kött. Varför inte servera en fräsch kycklingsallad, men bacon, vattenmelon, grillad grön sparris och avocado.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Don Simon Nature är en modern vinserie av fruktiga och lättdruckna och de olika etiketterna pryds av olika djur som är gjorda av färgglad mosaik. Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión. Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen. Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

5840001

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Spain - Valdepeñas - Valdepeñas

Sockerhalt

10 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinner inte på lagring