Prissänkt

logo
Drostdy-Hof Rosé

Årgång:

2021

Drostdy-Hof Rosé

Sydafrika


59,00 kr

65,00 kr

Systembolaget nr:

5483101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Drostdy-Hof Rosé har en fruktig och fräsch doft med inslag av hårda hallonkarameller, körsbär och en fläkt av färska örter. Smaken är fruktig och fräsch med toner av röda frukter och bär.

Produktion

Utvalda druvor kommer från flera olika delar av Western Cape. samtliga vingårdar och kooperativ är anslutna till det sydafrikanska hållbarhetsprogrammet genom Agriculture Ethical Trade Association (WIETA) Druvorna krossades och fick urlaka i musten mellan 6-8 timmar. Efter att skalen tagits bort jästes vinet i rostfria ståltankar.

Passar till

Det här rosévinet klarar sig ypperligt på egen hand, men trivs på bästa sätt tillsammans med god mat. Välj sallader, tilltugg samt medelkraftiga fiskrätter. Varför inte servera en sallad med grillad kyckling, bacon och vattenmelon.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Om man besöker det vackra Sydafrika och tar en tur till området Tulbagh finner man en blomstrande dal omgiven av massiva berg på tre sidor. I detta natursköna område finner man Drostdy-Hof Winery som är en av Sydafrikas mest avancerade vinanläggningar. Vinegendomen som grundades redan 1804 har fått sitt namn efter det vackra hus som överblickar vineriet. Det designades av den välkände franske arkitekten Louis Michel Thibault och stod färdigt 1806. Till en början användes De Oude Drostdy som ett domstolshus men är numer ett nationalmonument och ett kulturhistoriskt museum.På grund av de omkringliggande bergen får området Tulbagh inte bara vykortsliknande vyer utan även mycket goda förutsättningar för vinodling. De branta bergen på tre sidor skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan natt och dag. Detta ger druvorna en längre mognadscykel och därigenom tid att bilda goda smak- och aromämnen. Dock använder man druvor även från andra delar av Sydafrika när man tillverkar Drostdyvinerna. Olika områden har skilda förutsättningar vad det gäller klimat och jordmån och ger därför varierad smak och karaktär på vinerna. Detta ger de skickliga vinmakarna ett större antal komponenter att arbeta med när det kommer till den viktiga blandningen. Det är ju mycket lättare för en konstnär att måla en vacker tavla om man har en bred palett av olika färger.Drostdy-Hof arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (suistainability).


11 poäng (+)Doft av hallon, smultron, jordgubb och Zoo-tablett. Ganska lätt, torr smak med pigg fruktsyra samt ett rent, bärigt och friskt avslut.

- Munskänkarna, Vintesten - februari 2022

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5483101

Volym

750 ml

Varumärke

Distell

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Sockerhalt

7,58 g/liter

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, vinner inte på lagring