Mindre socker
Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

Årgång:

2020

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

Österrike


101,00 kr

Systembolaget nr:

52107

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken har en intensivt fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt, tranbär och ett lätt stråk av färska örter.

Produktion

Tillverkningsmetoderna är inriktade på att bevara så mycket som möjligt av druvans fruktighet och fräschör. Druvorna kommer från stockar som är minst 10 år gamla och jordmånen är kalkrik lerjord. Vinet jästes under 20 dagar vid 15-18 grader i rostfria ståltankar. Skalkontakten är 1 dag och vinet lagras i flaskan under 2 månader innan vinet lanseras på marknaden.

Passar till

Som sällskapsdryck, men har även en självklar plats vid det dukade bordet. Utmärkt till sallader, charkuterier, samt kraftigare fiskrätter och anrättningar på ljust kött och fågel. Varför inte en sallad med grillat kalkonbröst, jordgubbar, vattenmelon, grillad grön sparris och fetaost.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken är framtagen i samarbete med vinproducenten Ferdinand Mayr.som har sina vingårdar i byn Senftenberg, belägen norr om staden Krems. Ferdinand började sin bana som musiker och musiklärare, men till slut tog intresset för vin över och han började leda utbildningar på Austrian Wine Academy. År 2009 började han tillverka viner under eget namn.Kein Name är ett intressant vinvarumärke som är framtaget av Anora. Vinerna är alltid druvspecifika och skall komma från ett svalare klimat som ger både fräschör och nyansrikedom. Smakprofilen skall alltid spegla druvans karaktär och vara torra, friska, fräscha och fruktiga i stilen, samtidigt som de är mjuka och balanserade. Sedan tidigare har det funnits två viner i familjen på den svenska marknaden Kein Name Grüner Veltliner från Österrike och Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken från Tyskland.Kein Name betyder "utan namn" på tyska och framöver kan vinintresserade konsumenter se fram emot ytterligare vinlanseringar som alla heter "utan namn" på det lokala språket.Genom att Anora äger varumärket är det inte knutet till en specifik producent utan vi kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste vinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter också press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Vinerna utan namn ska ge mersmak och vara utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som de ska ha en självklar plats vid det dukade bordet.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

52107

Volym

0,75 l

Varumärke

Kein Name

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Austria - Niederösterreich - Niederösterreich

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Zweigelt

Lagring

Vinner inte på lagring


Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Läs mer »