Vegan
La Petite Perrière Pinot Noir Rosé

Årgång:

2021

La Petite Perrière Pinot Noir Rosé

Frankrike


119,00 kr

Systembolaget nr:

7012601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

La Petite Perrière Pinot Noir Rosé har en fruktig doft med inslag av röda frukter, och lätt blommiga toner. Smaken är torr och frisk, fruktig och fräsch med fina inslag av röda bär, solmogna jordgubbar och en fläkt av färska örter.

Produktion

Här har man blandat druvan Pinot Noir från egna vinodlingar i Touraine med druvor från södra delarna av Frankrike. Druvorna maskinskördas i mitten av september och skalen får urlaka i musten tills man får den roséfärg man önskar. Efter skalen har avlägsnats jäser musten som ett vitt vin, det vill säga vid låg temperatur för att bevara fruktighet och fräschör. Veganvänligt.

Passar till

Rosévonet passar till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter och sallader samt pasta. Varför inte en fräsch sallad med majskycklingbröst, bacon och grillad grönsparris.

FiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

Saget la Perriere: Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar tillhör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres och La Perrière i Sancerre , Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och Petit  Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7012601

Volym

750 ml

Varumärke

Saget La Perrier

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

0,8 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Utmärkt att dricka idag, vinner inte på lagring.