Nyhet

logo
VeganMindre socker
Luigi di Grasso Langhe Rosato

Årgång:

2021

Luigi di Grasso Langhe Rosato

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

5688201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Luigi di Grasso Langhe Rosato har en inbjudande doft med inslag av aprikos, röda bär och grapefrukt samt en fläkt av blommor. Smaken är fruktig och fräsch med toner av röda frukter, citrus samt ett stråk av blommor.

Produktion

Vinet framställs av utvalda nebbiolodruvor och i tillverkningen för man fram så mycket som möjligt av druvans fräschör och fruktighet.

Passar till

En utmärkt sällskapsdryck, men för sig även världsvant vid det dukade bordet. Väljes med fördel till sallader, pasta samt till anrättningar på fisk, grönsaker eller ljust kött. Varför inte servera en tomatbaserad fisk ock skaldjurssoppa.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanserades en barbera och nebbiolo och senare anlände en välgjord Luigi di Grasso Barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte. Nebbiolo är utan tvekan kungen av Piemonte. Under hösten är det vanligt att en tät dimma döljer det vackra landskapet i Piemonte. Den blå druvan nebbiolo har fått sitt namn från det italienska ordet för dimma (nebbia) Den mognar väldigt sent och trivs bäst i de soligaste lägena. De mest kända vinerna från druvan finner vi i Barolo och Barbaresco, men det finns även mycket bra viner från Ghemme, Gattinara och Carema.  Du hittar även många prisvärda viner under det bredare ursprunget Langhe Nebbiolo.  Mestadels finner man röda viner från Nebbiolo med det görs även mycket ambitiösa roséviner som denna.


Spänstig och uppfriskande rosé där nebbiolo sätter smakerna. Tänk körsbär, vilda hallon, blodapelsin, läskande syror och smakrika örter. Fruktdrivet med fint fokus!

- DryckesListan.se, vecka 33 2022

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5688201

Volym

0,75 l

Varumärke

Luigi Di Grasso

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Piedmont

Sockerhalt

2,7 g/liter

Druva

Nebbiolo