Att välja vin till paella.
Vitt vin till fisk och rött till kött - men om man har bägge i samma maträtt då? Här guidar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson rätt när det kommer till att välja vin till paella.
Läs mer »Årgång:
2023
Frankrike
Systembolaget nr:
90065
Produkttyp | Rosévin |
Alkoholhalt | 12,5 % |
Systembolaget nr | 90065 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | Commanderie de Peyrassol |
Förslutning | Syntetkork |
Förpackningstyp | Flaska |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Provence |
Druva | Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre, Vermentino |
Vitt vin till fisk och rött till kött - men om man har bägge i samma maträtt då? Här guidar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson rätt när det kommer till att välja vin till paella.
Läs mer »Drömmer du om att besöka vackra vingårdar och vinodlingar och smaka goda viner? Det finns många vingårdar som tar emot turister och som erbjuder sina besökare oförglömliga upplevelser. Här har vi listat några vingårdar värda ett besök.
Läs mer »Löksoppan är ett av det franska kökets mest älskade rätter och det är lätt att förstå varför då den har en underbar smak och dessutom är billig att göra. Vi hjälper dig att välja rätt vin till löksoppan.
Läs mer »Vi lanserar det hyllade rosévinet från Commanderie de Peyrassol både på helflaska och magnum samt deras härliga rödvin på Syrah och Cabernet Sauvignon.
Läs mer »Vilket vin passar bäst till en klassisk risotto? Här förklarar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson hur du ska tänka för att hitta rätt dryck till risotton.
Läs mer »Provence är känt för ljusa, friska roséviner och när du vill ha ett glas rosé till maten eller att sippa på i vårsolen är dessa viner ett perfekt val. Här tipsar vi om tre eleganta roséviner från Provence.
Läs mer »Vi har plockat ut sju starka kort bland de nya vinerna som lanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment den 19 juli.
Läs mer »Livets Goda har tagit fram det här goda receptet på lax som serveras med kryddig chorizo och solmogna tomater.
Läs mer »Löksoppan är en av det franska kökets mest älskade rätter med sin karamelliserade lök och krämiga smak. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »En riktig bjudrätt utan alltför mycket förberedelser. Ett recept av Louise Bondebjer ur boken "Svenska klassiker - årstiderna, maten och traditionerna".
Läs mer »En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs mer »Linnéa tipsar om en favorit som är enkel att variera. Somrig sallad med jordgubbar och vit quinoa - god som den är eller som tillbehör till grillat.
Läs mer »Linnéa har gjort en läcker ugnsbakad lax med matvetesallad och en jordgubbssalsa. Recept hittar du här!
Läs mer »